Nu se stie cu exactitate, dar probabil ca prima contrafacere dateaza de la aparitia monedei in societatea umana. Romanii au comis o serie de contrafaceri, numite ulterior "legale", batand monede din cupru argintat. Cu acestea erau platiti soldatii romani care luptau in teritoriile dusmanilor. Daca ei cadeau prizonieri, romanii nu voiau sa piarda aur si argint in acest mod! (...) detalii... In tarile in care democratia si economia de piata se consolideaza, tari care au cunoscut regimuri dictatoriale sau economii centralizate, libertatea a dus la o adevarata explozie pe piata serviciilor si a bunurilor de larg consum. Avand in vedere ca legislatia de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala, a marcilor, in aceste tari apare si se consolideaza in timp, organele de control ale statului nu reusesc intotdeauna sa lupte eficient impotriva contrafacerilor. Produse cosmetice, medicamente, produse textile, alimente, telefoane mobile, CD-uri cu muzica sau softuri, piese de schimb la autovehicule, iata o multitudine de produse contrafacute, aruncate pe piata, sub numele unor marci celebre la preturi atractive. Cine pierde din vanzarea acestor produse contrafacute? (...) detalii...

Interviu cu D-na. Cristina Lazar


Director general al Prestige Parfum

 

În ce masura credeti ca este atins de contrafacere sectorul parfumurilor în România? Ati avut cazuri de contrafacere a produselor din gama PRESTIGE PARFUM?

Din pacate în România apar foarte multe parfumuri contrafacute, la unele dintre ele falsul fiind vizibil cu ochiul liber si când spun asta ma refer la calitatea îndoielnica a ambalajului exterior, a sticlei, sa nu mai vorbesc de calitatea „aromei” din sticla… Dar sunt si produse contrafacute care se apropie foarte mult de cele originale. Aici doar un cunoscator poate observa diferente subtile care apar pe ambalaj. Tocmai pentru a ne proteja produsele din portofoliu am creat holograma Prestige Parfum – Original Product care este aplicata pe ambalajul fiecarui produs distribuit de noi. Aceasta holograma certifica originalitatea produsului si calitatea sa la nivel international.

Ce strategie are PRESTIGE PARFUM împotriva contrafacerilor? Cu cine colaborati în acest sens ?

Portofoliul Prestige Parfum cuprinde marci de prestigiu ca Dior, Guerlain, Cartier, Davidoff, Jenifer Lopez, Chopard, Joop !, Jil Sander, Lancaster, Burberry, Christian Lacroix, Loewe si din pacate am întâlnit pe piata româneasca produse contrafacute la multe dintre marcile pe care noi le distribuim exclusiv. Colaboram pe plan intern atât cu Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorului cât si cu REACT, societate de avocati ce lupta împotriva contrafacerilor.

Ce masuri au adoptat producatorii si importatorii de parfumuri pentru a proteja marcile ?

Cel mai important este informarea consumatorului – un produs de marca se poate achizitiona doar dintr-un magazin agreat de marca respectiva. În domeniul nostru un parfum original se cumpara dintr-o parfumerie selectiva, eleganta, unde se prezinta întreaga gama a produsului, nu doar apa de parfum, ci si deodorantul, crema de corp, gelul de dus, unde personalul de vânzare este pregatit sa prezinte, sa explice produsul, sa dea cel mai bun sfat. Exista testere pentru a putea încerca produsul, esantioane, materiale de reclama si promovare, diferite oferte si cadouri pentru client si mai presus de toate holograma Prestige Parfum care certifica originalitatea parfumului cumparat.

Ce parere aveti despre înfiintarea în România a unei organizatii civile de lupta împotriva contrafacerilor?


Era necesara o asemenea organizatie pentru a proteja atât consumatorul, marca, dar si reprezentantul marcii pe piata româneasca. Mult succes în a reusi sa eliminati aparitia produselor contrafacute pe piata!

 


Aspecte legale     Design by UnPixelVesel - coded by G.V.