Nu se stie cu exactitate, dar probabil ca prima contrafacere dateaza de la aparitia monedei in societatea umana. Romanii au comis o serie de contrafaceri, numite ulterior "legale", batand monede din cupru argintat. Cu acestea erau platiti soldatii romani care luptau in teritoriile dusmanilor. Daca ei cadeau prizonieri, romanii nu voiau sa piarda aur si argint in acest mod! (...) detalii... In tarile in care democratia si economia de piata se consolideaza, tari care au cunoscut regimuri dictatoriale sau economii centralizate, libertatea a dus la o adevarata explozie pe piata serviciilor si a bunurilor de larg consum. Avand in vedere ca legislatia de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala, a marcilor, in aceste tari apare si se consolideaza in timp, organele de control ale statului nu reusesc intotdeauna sa lupte eficient impotriva contrafacerilor. Produse cosmetice, medicamente, produse textile, alimente, telefoane mobile, CD-uri cu muzica sau softuri, piese de schimb la autovehicule, iata o multitudine de produse contrafacute, aruncate pe piata, sub numele unor marci celebre la preturi atractive. Cine pierde din vanzarea acestor produse contrafacute? (...) detalii...

Interviu cu D-na Laura Pascu


Coordonator de Relatii Publice la Asociatiei pentru Protectia Consumatorului din România

 
Va rugam sa faceti o scurta prezentare a Asociatiei pentru Protectia Consumatorului din România.

Asociatia pentru Protectia Consumatorului din România a împlinit anul acesta 15 ani de activitate, ea fiind înfiintata în 1990. La acea data era prima organizatie neguvernamentala cu preocupari în domeniul protectiei consumatorului. Structura guvernamentala a aparut abia în 1992 cu denumirea de Oficiul pentru Protectia Consumatorului, iar din 2001, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului. A.P.C. România se ocupa de educarea, informarea, consultanta si reprezentarea în instanta a consumatorului persoana fizica, având unii dintre cei mai buni experti în fiecare domeniu în parte.
Stiti câte asociatii pentru protectia consumatorului exista la ora actuala în România?

În momentul acesta exista aproximativ 137 de asociatii de protectia consumatorului în toata tara, însa nu toate sunt active. Iar în anul 2004, A.P.C. România a semnat un protocol de colaborare cu o mare parte dintre acestea pentru ca, în fond, toti luptam pentru interesul consumatorului
Din datele pe care le aveti, cât de informat este consumatorul român asupra pericolelor la care se poate expune la cumpararea unui produs expirat sau contrafacut ?

În ultimii 3 ani, A.P.C. România a avut o evolutie mai mare în domeniul promovarii si informarii consumatorilor prin intermediul presei, astfel încât în anul 2004 a avut 1.100 de aparitii în presa, iar în total aceste informatii au ajuns la aproximativ 600.000 de cititori. Si, da, consumatorul este din ce în ce mai informat despre drepturile sale. În urma sesizarilor primite si a consultantelor date, am observat o schimbare în mentalitatea consumatorului în ultimii doi ani. Daca pâna acum consumatorii erau deranjati de pâinea mucegaita si paharul murdar, acum au început sa fie interesati de clauzele din contracte, de contrafacerea anumitor produse, de recunoasterea produselor originale, ne suna sa se informeze despre cum sa cumpere o masina de spalat sau un calculator, sunt deranjati e atitudinea agentilor economici.
Exista un dialog între institutiile în domeniu si societatea civila privind protectia consumatorului? Daca nu, ce se poate face?

Laura Pascu: Da, exista o strânsa colaborare cu institutiile statului. De la începutul acestui an, chiar o colaborare mai strânsa decât pâna acum.
În rândul cetatenilor exista o confuzie privind titulatura asociatiilor pentru protectia consumatorilor. De ce credeti ca cetatenii nu cunosc ce institutii de profil exista în România si nu stiu de serviciile de care pot beneficia, preferând sa se adreseze, de regula, unei singure organizatii ?

Societatea civila înca nu a devenit o a cincia putere în stat, înca nu suntem suficient de educati ca sa întelegem ca societatea civila chiar poate schimba legi, ordine, structuri, asa cum se întâmpla pe afara. Dar suntem pe drumul cel bun, iar în domeniul protectiei consumatorului chiar cred ca nu se adreseaza unei singure institutii, pentru ca toate asociatiile de profil primesc sesizarile, iar A.N.P.C. primeste cel ai mult datorita faptului ca românul a fost educat ca atunci când are nevoie de ajutor sa se adreseze statului. Cum spuneam, mentalitatea consumatorului este în schimbare…
Cu ce noutati a venit Ziua Mondiala a Consumatorului de anul acesta pentru consumatorul român ?

Ca în fiecare an, Consumers International, unde A.P.C. România este membru, a stabilit o tema pentru Ziua Mondiala a Consumatorului. Anul acesta am spus NU organismelor modificate genetic. Am organizat seminarii si consultante în direct la radiouri. Spre deosebire de anii trecuti când sarbatoream doar ziua de 15 martie ca Zi Mondiala a Consumatorului, anul acesta am sarbatorit o saptamâna întreaga.
Cu cine colaborati ?

A.P.C. România este membru afiliat în Consumers Intenational si Asociatia de Standardizare din România, Comitetul Interministerial pentru Supravegherea Pietei Produselor si Serviciilor si Protectia Consumatorilor si colaboreaza cu Registrul Auto Român, Autoritatea Nationala pentru Reglementare în domeniul Energiei Electrice, Comisia de clauze abuzive din cadrul A.N.P.C., Comisia pentru securitatea produselor din cadrul A.N.P.C., Comitetul Român de Distributie (membru fondator) Consiliul Consultativ pentru Protectia Consumatorilor (vicepresedinte) Organismul de certificare a produselor ecologice din cadrul Institutului National de Cercetare si dezvoltare pentru Industrii Ecologic, Consiliul de Certificare al Organismului de Certificare sisteme de management al calitatii din ASRO, Comitetul de Certificare a Organismului de certificare sistem HACCP – Institutul de Bioresurse Alimentare, Consiliul de supraveghere al OCSMM – AFER, Consiliul consultativ al ANRE; Centrul de Drept al Consumului din cadrul Universitatii de drept din Souvain-la-Neuve(Belgia) – 1996, Centrul Balcanic al Consumatorilor (Salonic) 1996. Mai spun? Colaboram cu toti cei care apara drepturile consumatorilor..

Ce urmeaza dupa “Ghidul consumatorului” ?

Ghidul Consumatorului este o revista care se adreseaza direct consumatorilor si care este distribuita în marile magazine din Bucuresti. Pentru început vrem sa dezvoltam aceasta revista si sa o distribuim în toata tara. Ce urmeaza dupa Ghid? Deja am scris câteva carti. Eu am scris un mic îndreptar de protectie a consumatorului, Copiute de luat la Cumparaturi, care a fost lansata la Libraria Carturesti de curând. O brosura care poate fi luata chiar si la piata si în care gasim sfaturi despre cum se fac cumparaturile astfel încât sa fim protejati. Mai avem în tipar înca doua carti, un Dictionar de Protectia Consumatorului, scris de Mihaela Iacoban si un Manual de Protectie a Consumatorului, scris de Costel Stanciu, presedintele A.P.C. România. În plan mai avem câteva carti precum si sistemul informational Infoteka, ce acum are deja 8 volume (Alimente, Creditul de Consum, Drepturile Consumatorului, Condominiu, Servicii de Sanatate, Electrocasnice, Mobilier, Încalzirea Locuintei) si pe care dorim sa îl extindem anul acesta cu alte 2 volume.

 


Aspecte legale     Design by UnPixelVesel - coded by G.V.