Nu se stie cu exactitate, dar probabil ca prima contrafacere dateaza de la aparitia monedei in societatea umana. Romanii au comis o serie de contrafaceri, numite ulterior "legale", batand monede din cupru argintat. Cu acestea erau platiti soldatii romani care luptau in teritoriile dusmanilor. Daca ei cadeau prizonieri, romanii nu voiau sa piarda aur si argint in acest mod! (...) detalii... In tarile in care democratia si economia de piata se consolideaza, tari care au cunoscut regimuri dictatoriale sau economii centralizate, libertatea a dus la o adevarata explozie pe piata serviciilor si a bunurilor de larg consum. Avand in vedere ca legislatia de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala, a marcilor, in aceste tari apare si se consolideaza in timp, organele de control ale statului nu reusesc intotdeauna sa lupte eficient impotriva contrafacerilor. Produse cosmetice, medicamente, produse textile, alimente, telefoane mobile, CD-uri cu muzica sau softuri, piese de schimb la autovehicule, iata o multitudine de produse contrafacute, aruncate pe piata, sub numele unor marci celebre la preturi atractive. Cine pierde din vanzarea acestor produse contrafacute? (...) detalii...

Membrii ARCC


Membrii asociatiei sunt:
Membri fondatori – sunt membrii care au constituit asociatia.
Membri asociati – sunt membrii care adera ulterior la asociatie.
Membri de onoare.

Pot deveni membri ai asociatiei, persoane fizice sau juridice care desfasoara sau nu activitati în domeniul combaterii contrafacerilor, din tara si din strainatate care sprijina moral sau material asociatia, indiferent de sex, religie, limba, care adera la prevederile Statului Asociatiei si doresc sa participe la îndeplinirea obiectivelor propuse.
Calitatea de membru fondator nu se pierde decât prin deces, pierderea capacitatii de exercitiu ori daca se afla întruna din situatiile prevazute de art.64 din Codul penal român. În cazul eliberarii unuia din cele noua posturi de membru fondator, ceilalti opt membri fondatori pot acorda acest post unui membru asociat din asociatie, cu votul a doua treimi din numarul lor.
Propunerea motivata a Consiliului Director privind atribuirea calitatii de membru onorific se acorda cu unanimitate de voturi, pentru personalitatile care acorda asociatiei un ajutor deosebit, ori s-au remarcat în promovarea obiectului de activitate al asociatiei prin actiuni sau lucrari de valoare exceptionala.

Toti membrii asociatiei au drept de vot în cadrul adunarilor generale, cu exceptia acelora care au fost suspendati temporar ( pe durata suspendarii), cu exceptia membrilor fondatori care au drept de veto.
Calitatea de membru este individuala, inalienabila si netransmisibila succesorilor acestuia.
- Calitatea de membru se pierde prin:
- retragere.
- neplata cotizatiei timp de sase luni.
- neparticiparea nemotivata la cel putin trei sedinte succesive ale AGA.
- prin excluderea din asociatie în baza propunerii motivate a Consiliului Director, cu votul majoritatii simple a membrilor A.G.A.;
Membrii asociati au urmatoarele drepturi:
- sa participe la adunarile generale ale asociatiei.
- sa aleaga sau sa fie alesi în functiile de conducere ale asociatiei.
- sa participe la actiunile asociatiei prin vot, propuneri, sponsorizari sau donatii.
- sa beneficieze de facilitatile si contacte pe plan intern si international furnizate de catre asociatie în scopul obtinerii unor rezultate performante în domeniile de activitate ale asociatiei.
- de a beneficia de premii, burse de studii, decontarea unor cheltuieli legate de participarea la manifestari stiintifice interne sau internationale în limita fondurilor disponibile si în conformitate cu criteriile stabilite de membrii asociatiei în AGA.
Membrii asociatiei au urmatoarele obligatii:
- de a plati la timp cotizatia stabilita.
- sa contribuie la eforturile asociatiei pentru realizarea obiectivelor propuse în statut.
- de a cunoaste si de a respecta statutul si regulamentele de ordine interioara ale asociatiei.
- sa prezinte corect opiniei publice scopul, obiectivele si activitatea asociatiei.


Aspecte legale     Design by UnPixelVesel - coded by G.V.