Nu se stie cu exactitate, dar probabil ca prima contrafacere dateaza de la aparitia monedei in societatea umana. Romanii au comis o serie de contrafaceri, numite ulterior "legale", batand monede din cupru argintat. Cu acestea erau platiti soldatii romani care luptau in teritoriile dusmanilor. Daca ei cadeau prizonieri, romanii nu voiau sa piarda aur si argint in acest mod! (...) detalii... In tarile in care democratia si economia de piata se consolideaza, tari care au cunoscut regimuri dictatoriale sau economii centralizate, libertatea a dus la o adevarata explozie pe piata serviciilor si a bunurilor de larg consum. Avand in vedere ca legislatia de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala, a marcilor, in aceste tari apare si se consolideaza in timp, organele de control ale statului nu reusesc intotdeauna sa lupte eficient impotriva contrafacerilor. Produse cosmetice, medicamente, produse textile, alimente, telefoane mobile, CD-uri cu muzica sau softuri, piese de schimb la autovehicule, iata o multitudine de produse contrafacute, aruncate pe piata, sub numele unor marci celebre la preturi atractive. Cine pierde din vanzarea acestor produse contrafacute? (...) detalii...

Inscrieti-va in ARCC


Cum va inscrieti:
Cererea de înscriere în asociatie trebuie sa fie însotita de un CV al solicitantului, precum si de o recomandare de la doi membri fondatori facuta printr-un referat scris în care sa se arate motivele pentru care considera ca poate deveni membru al asociatiei. Calitatea de membru se dobândeste prin votul Consiliului Director cu majoritatea simpla a membrilor sai. Calitatea de membru de onoare este conferita de Adunarea Generala a Asociatilor la propunerea motivata a Consiliului Director.

Conditii:
Pot deveni membri ai asociatiei, persoane fizice sau juridice care desfasoara sau nu activitati in domeniul combaterii contrafacerilor, din tara si din strainatate, care sprijina moral sau material asociatia, indiferent de sex, religie, limba, care adera la prevederile Statutului Asociatiei si care doresc sa participe la indeplinirea obiectivelor propuse.


Aspecte legale     Design by UnPixelVesel - coded by G.V.